On the Internet  book cover
1st Edition

On the Internet

ISBN 9780415277518
Published March 28, 2002 by Routledge
144 Pages

FREE Standard Shipping
USD $24.95

Prices & shipping based on shipping country


Preview

Book Description

Internet is een van de eerste boeken waarin het filosofische inzicht -van Plato tot Kierkegaard - betrokken wordt op het debat over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het internet.
Dreyfus laat zien dat de onstoffelijke, 'vrij zwevende' websurfer zijn oorsprong vindt in Descartes' scheiding van geest en lichaam, en hoe Kierkegaards inzichten in de opkomst van het moderne leespubliek vooruitlopen op de nieuwsgierige, maar elk risico vermijdende internet-junkie. Uitgaande van recente onderzoeken naar het isolement dat veel internetgebruikers ervaren, toont Dreyfus aan hoe het internet, door zijn nadruk op privé-ervaringen, gebruikers berooft van wezenlijke, belichaamde vermogens zoals vertrouwen, stemmingen en betrokkenheid bij met anderen gedeelde lokale aangelegenheden. Internet is verplichte kost voor iedereen die on line is en is geïnteressseerd in onze plaats in de 'e-revolutie'.

Table of Contents

Inleiding; Chapter 1 De hype over hyperlinks: Een; Chapter 2 Hoe ver ligt teleleren af van onderwijs?: Twee; Chapter 3 Lichaamloze tele-aanwezigheid en de afstand tot de werkelijkheid: Drie; Chapter 4 Nihilisme op de informatiesnelweg: anonimiteit versus betrokkenheid in de huidige tijd: Vier; Conclusie;

...
View More

Author(s)

Biography

Hubert L. Dreyfus, Vertaald door, Ruud van de Plassche