Vertellingen  book cover
1st Edition

Vertellingen

ISBN 9780415306577
Published December 5, 2002 by Routledge
232 Pages

FREE Standard Shipping
USD $46.95

Prices & shipping based on shipping country


Preview

Book Description

Verhalen bieden ons bijzonder veelzijdige en duurzame inzichten in de menselijke conditie en hebben al sinds Aristoteles de aandacht van de filosofie getrokken.

Het leidmotief van Vertellingen is dat dit digitale en naar verluidt 'postmoderne' tijdperk niet de ondergang van het verhaal aankondigt, maar juist zelf een bron van nieuwe verhalen vormt.

Richard Kearney, filosoof en schrijver, ontrafelt in een heldere en meeslepende stijl waarom verhalen deze uitwerking op ons hebben en betoogt dat het onvertelde leven niet waard is om geleefd te worden.

Vertellingen is onmisbaar, voor iedereen die helder wil nadenken over de rol van verhalen in ons leven en onze cultuur.

Reviews

'Kearney verdedigt met verve de juiste opvatting dat het vertellen van verhalen een essentieel deel van ons mens-zijn vormt.' - Guardian, UK

'Kerarney heeft zich altijd een bijzonder knap uitlegger getoond, een begenadigd verteller van ideeen, en dit werk vormt daarop geen uitzondering. Vooral de begin - en slotdelen zijn in dit opzicht voorbeeldig: ze verschaffen een beknopte en ethisch overtuigende verdediging van het belang dat verhalende structuren hebben voor de manier waarop we ons verleden, heden en toekomst betekenis verlenen.' - Michael Cronin, Irish Times, UK