1st Edition

Vluchtelingen en immigratie

ISBN 9780415282192
Published April 20, 2002 by Routledge
208 Pages

USD $24.95

Prices & shipping based on shipping country


Preview

Book Description

Michael Dummett, eminent filosoof en scherpzinnig maatschappijcriticus, pleit al vele jaren voor een eerlijke behandeling van immigranten en vluchtelingen in Europa. In dit inzichtelijke boek heeft hij voor de eerste keer al zijn gedachten over deze belangrijke kwestie gebundeld.
Na een eerste verkenning van de verwarde en vaak zeer onrechtvaardige opvattingen over immigratie, onderwerpt Dummett de principes en rechtvaardigingen van het desbetreffende overheidsbeleid aan een nauwkeurig onderzoek, waarbij hij erop wijst dat dit beleid vaak in strijd is met de rechten van vluchtelingen zoals die in het Verdrag van Genève zijn neergelegd. Aan de hand van confronterende en vaak aangrijpende voorbeelden wijst Vluchtelingen en immigratie de weg naar een nieuwe, meer menswaardige benadering van een probleem dat wij niet mogen negeren.

Reviews

'Makes the case meticulously ... Sir Michael's narrative gains power from its cold-blooded, uncoloured language a terrible indictment of modern British immigration policy.' - The Economist (WORLD)